vakantiehuis casa il gattopardo

                   
in het kort de woning het dorp het meer de omgeving tips voor trips fotoboek faq/ vragen prijzen/contact gastenboek
                   
 
                 
submenu tips voor trips in giro rondrit meer Bolsena Civitį Rome Romeinse rijk Etrusken thermen


tips voor trips, 
de etrusken,  pagina 1

sporen van de Etrusken  in het gebied voor ons huis


Als U vanaf ons huis naar beneden naar het meer loopt, komt U langs in  tufsteen uitgehakte holen. Sommige kunt U vrij betreden.  Het merendeel van die holen  is zeer oud. De meeste  grotten zijn ver voor onze jaartelling uitgehakt door de Etrusken.  Oorspronkelijk werden ze  gebruikt als woning of als begraafplaats.  In heel Alta  Tuscia vindt U ze. Sommige holen zijn nog in de oorspronkelijke staat, maar vele zijn tegenwoordig keurig voorzien van een deur en een slot en  meestal zijn ze dan in gebruik als stal, wijnkelder of boerenschuur.

De Etrusken waren tussen de achtste tot de vijfde eeuw voor Christus het machtigste volk in Midden-Italiė. Het Etruskische rijk strekte zich uit van Rome in het zuiden tot Pisa in het Noorden en van Tarquinia aan de Tyrrheense zee tot het Lago Trasimeno in het westen.


 

 
         
Overal in dit gebied, dat de Italianen nog steeds Etruria noemen, zijn sporen te vinden van hun beschaving. Sporen is eigenlijk een te bescheiden begrip in dit verband. Veel steden en dorpen in dit gebied, bijvoorbeeld Perugia, Orvieto, Tarquinia, Bolsena, Cerveteri en San Lorenzo zijn van oorsprong Etruskisch. Of dat ook voor Rome opgaat, is niet helemaal zeker. De mythe wil, dat deze stad gesticht is door de Latijnen  Romulus en Remus. Zeker is, dat de Tiber-oevers al in de achtste eeuw voor Christus door mensen bewoond werden. De wetenschap gaat er tegenwoordig van uit, dat  Rome, als het al niet door de Etrusken werd  gesticht, dat het dan toch in ieder geval door hen tot ontwikkeling is gebracht. De plaats waar nu het forum is, was toen een drassig gebied, voor mensen te ongezond om te bewonen. In het begin van de zesde eeuw voor Christus was een Etrusk uit Tarquinia koning van Rome geworden. Deze Tarquinius heeft het gebied drooggelegd door er een afwateringssysteem te bouwen. Deze ingreep is het begin geweest van de stedelijke ontwikkeling van Rome.
in het informatiepakket, dat U bij vertrek ontvangt, zijn de trips voor trips verder uitgewerkt, onder meer met routebeschrijvingen. 
naar boven Etrusken  2Etrusken 3contact
 
index
 
algemeen:

in het kort
faq/ vragen
prijs/contact
sitemap
gastenboek

uitwerking:

de woning
het dorp
het meer
de omgeving

fotoboek:

huis en dorp
uitzicht

italiėgevoel
het meer
landschap
C/cultuur 1
klassiek Rome

tips voor trips:

in giro
warmwaterbaden
rondrit meer
Bolsena
Civitį
Rome
Romeinse rijk
Etrusken

© casa il gattopardo / altatuscia.nl
 voor het laatst gewijzigd op: 31-01-2019