vakantiehuis casa il gattopardo

                   
in het kort de woning het dorp het meer de omgeving tips voor trips fotoboek faq/ vragen prijzen/contact gastenboek
                   
 
                 
submenu tips voor trips in giro rondrit meer Bolsena Civitá Rome Romeinse rijk Etrusken thermen


tips voor trips, 
Bolsena, pagina 1

         
 

Bolsena ligt zo dicht bij San Lorenzo Nuovo, dat het gemakkelijk een tweede thuisbasis wordt.  Het oude gedeelte met zijn middeleeuwse straatjes en stadspoorten, met het  kasteel boven op de heuvel en de  oude Christinakerk  is een plezierig wandelgebied. In het centro storico  vindt U goede restaurants, er zijn volop leuke winkeltjes met een aanbod variërend van kunst en kunstnijverheid tot  streekproducten als wijn en olio en alles er tussen in.  's Zomers zijn er altijd wel een paar interessante exposities. Ook bij het haventje valt volop te genieten.  Op zondagmiddag is de boulevard dé plek om  de pantoffelparade van jonge en oude lovers te zien en om gezien te worden.  Ook hier restaurants te kust en te keur en gezellige  terrassen om te genieten van een koele dronk. U vindt er  zeil –en surfscholen, bars, luchtkussens, gelateria´s, verhuur van pedalo´s etc.  En  wilt U  gewoon vrij en ongestoord een beetje op Uzelf zijn, dan hebt U  op de bankjes in het groen aan de rand van het water of op de  lange kademuur bij het haventje de plekjes voor het uitzoeken. In de haven is de opstapplaats voor de rondvaartboot.

Bolsena profileert zich graag als een groene stad.  Overal in het stadje bloeien vindt U uitbundig bloeiende planten, vooral hortensia's.  Elke zomer is er een hortensia-festival en er zijn regelmatig plantenmarkten in het oude centrum. Pagina 2 gaat over het sfeervolle, oude centrum.

 

in het informatiepakket, dat U bij vertrek ontvangt, zijn de trips voor trips verder uitgewerkt, onder meer met routebeschrijvingen. 
naar boven bolsena  2contact  
 
index
 
algemeen:

in het kort
faq/ vragen
prijs/contact
sitemap
gastenboek

uitwerking:

de woning
het dorp
het meer
de omgeving

fotoboek:

huis en dorp
uitzicht

italiëgevoel
het meer
landschap
C/cultuur 1
klassiek Rome

tips voor trips:

in giro
warmwaterbaden
rondrit meer
Bolsena
Civitá
Rome
Romeinse rijk
Etrusken

© casa il gattopardo / altatuscia.nl
 voor het laatst gewijzigd op: 11-02-2019