vakantiehuis casa il gattopardo

                   
in het kort de woning het dorp het meer de omgeving tips voor trips fotoboek faq/ vragen prijzen/contact gastenboek
                   
 
                 
submenu tips voor trips in giro rondrit meer Bolsena Civitį Rome Romeinse rijk Etrusken thermen
 

tips voor trips, 
rondje  rondom het meer, pagina  2

Viterbo, de provinciehoofdstad ligt  vlakbij maar niet direct aan het meer. Voor een bezoek moet U even wat verder doorsteken naar het zuiden. Viterbo  is een middelgrote plaats met die typische Italiaanse sfeer van provinciaalse chic en grootsteedse grandezza. De oude stad is ommuurd. De antieke stadsmuren en stadspoorten zijn nog in goede staat. In het oude centrum staan oude palazzi, burgermanshuizen, voorname pleinen, kronkelstraatjes, luxury shops, warenhuizen, doodgewone winkels en restaurants in alle soorten en prijsklassen  harmonieus naast elkaar.  Vooral de middeleeuwse wijk San Pellegrino is een ware doolhof van straatjes,  steegjes en pittoreske pleintjes. Viterbo  telt veel monumenten, zelfs nog uit de klassieke oudheid.  Viterbo was in roerige tijden vaak een toevluchtsoord  voor de pausen. Het voormalige pauselijke paleis is een van de grote attracties van de stad. Ietsjes buiten de stad liggen de Termen. Het warme zwavelrijke water biedt genezing of op zijn minst verlichting bij ziekten als reuma en artrose. U kunt er complete behandelingen krijgen, desgewenst inclusief modder -en stoombaden. In de directe omgeving van San Lorenzo zijn  op wel meer plaatsen thermische baden te vinden, sommige in de vrije natuur en vrij toegankelijk. Onder de tab tips voor trips vindt U meer informatie.

       

De weg terug voert langs  Marta, Capodimonte, Gradoli  en Grotte di Castro.  Al die plaatsjes hebben zo hun eigen sfeer. Marta is  een vissersplaatsje; de vissersbootjes worden na gedane arbeid op het strand getrokken. U vindt er  ook  mondainer strandvermaak, enkele restaurants uit het hogere segment, een intiem haventje, sfeervolle straatjes, pleintjes en oude gebouwen. Het haventje van Capodimonte wordt gedomineerd door het zestiende eeuwse Palazzo Farnese, een broertje van het beroemde Palazzo Farnese in Rome en van het  Palazzo Farnese in Gradoli. Deze drie gebouwen zijn alle drie ontworpen door Sangallo de Jongere in opdracht van kardinaal Farnese, de latere paus Paulus III. De familie van deze paus komt uit deze streek en hijzelf bracht bij voorkeur hier de zomermaanden door. Gradoli is verder bekend om zijn voortreffelijke wijn en olie. Grotte di Castro ligt vijf tot tien minuten rijden van het appartement. Het ligt heel pittoresk boven op een heuvel. Als U van daaraf binnendoor terug rijdt naar het appartement, komt U  langs de necropolis van Pianezza,  een reeks in de rotsen uitgehouwen Etruskische grafmonumenten. 

stadjes aan en bij het meer o.a. Viterbo, Grotte, Gradoli, Marta,


In Lazio, Toscane en Umbriė zijn  nog  veel sporen te vinden van de Etrusken.  Binnen een straal van 60 kilometer zijn tal van  bekende vindplaatsen (onder meer Sovana, Sorana, Pitigliano, Orvieto, Cerveteri en Tarquinia). Ook bij Viterbo -vlak bij de Termen- vindt U een uitgebreid gravencomplex. In het informatiepakket, dat U ontvangt voor vertrek  vertellen we U er meer over.

naar bovenrondrit 1contact
 
index  
 
 
algemeen:

in het kort
faq/ vragen
prijs/contact
sitemap
gastenboek

uitwerking:

de woning
het dorp
het meer
de omgeving

fotoboek:

huis en dorp
uitzicht

italiėgevoel
het meer
landschap
C/cultuur 1
klassiek Rome

tips voor trips:

in giro
warmwaterbaden
rondrit meer
Bolsena
Civitį
Rome
Romeinse rijk
Etrusken

© casa il gattopardo / altatuscia.nl
 voor het laatst gewijzigd op: 13-02-2019