vakantiehuis casa il gattopardo

                   
in het kort de woning het dorp het meer de omgeving tips voor trips fotoboek faq/ vragen prijzen/contact gastenboek
                   
 
                 
submenu tips voor trips in giro rondrit meer Bolsena CivitŠ Rome Romeinse rijk Etrusken thermen


tips voor trips, 
rondje  rondom het meer, pagina 1

 

Een rondrit rond het meer van Bolsena is prima geschikt om een eerste indruk te krijgen van de  directe omgeving. De omtrek van het meer is ongeveer 60 kilometer. U komt langs een heleboel leuke stadjes en strandjes. De stadjes en dorpjes ademen die typisch Italiaanse sfeer, die we zo goed kennen uit films en televisieseries.  De stadjes en dorpjes hebben  ieder hun eigen karakter, hun eigen smoel.  Bolsena heeft er op de keper beschouwd zelfs twee. 
 De kern is middeleeuws. Smalle straatjes met aparte winkeltjes, sfeervolle restaurantjes en plezierige terrasjes.  Het goed geconserveerde  kasteel torent hoog boven de stad  uit.  De romaanse  kerk van  S. Christina is een bekende bedevaartplaats. Een van de zijvleugels  is geheel gewijd aan de  wonderen  van Bolsena, waarover later meer. U kunt er ook afdalen in de catacomben.
Het deel van het stadje, dat grenst aan het meer heeft  heel wat  recreatieve voorzieningen.  U vindt daar een  boulevard, met  hotels, gelateria's, pizzeria's, souvenirwinkels en enkele  kermisachtige attracties. Kortom het geijkte strandvermaak, met voor elk wat wils.  Op de kade zijn leuke terrasjes en vriendelijke restaurantjes.

 
 

 

Bolsena

 

Vanuit Bolsena  kunt U  een rondvaartboot nemen. De boot vaart langs  de twee eilandjes in het meer, Martana en Bisentina. Geen van beide eilanden zijn  voor bezoekers toegankelijk.  Wel jammer, want op  Bisentina staat een aantal monumentale gebouwen, waaronder een klooster, dat gebouwd is door een van de di Sangallo's , de beroemde architectenfamilie  uit de  renaissance.
  Monte-
fiascone
 

Het volgende stadje op Uw weg is Montefiascone. Van welke kant men het stadje ook benadert,  meteen valt de koepel van de S. Margharita op. Deze kerk heeft na de Sint Pieter in Rome de grootste koepel van ItaliŽ.  In feite zijn het twee kerken. De bovenste kerk is een  barokkerk met in de koepel veel frisse, aardige, achttiende, negentiende eeuwse schilderingen. De onderkerk lijkt haast middeleeuws: het is er donker, een beetje geheimzinnig, mystiek haast. Niet alleen deze kerk is de moeite waard. Ook de San Flaviano is een bezoek waard. In de elfde eeuw is deze Romaanse kerk gebouwd. De gevel is in de vijftiende eeuw in renaissancestijl herbouwd. De kerk heeft een sobere en strakke inrichting. Zij bevat  piŽteitvol geschilderde, relatief goed tot zeer goed bewaarde frescoís. Op het eerste gezicht doen de schilderingen  traditioneel middeleeuws aan, maar kijk je wat beter, dan de composities in perspectief gezet zijn  en  dat de figuren enige dynamiek tonen.   Ook de architectuur van het gebouw en de aangebrachte  detailleringen  vragen  de aandacht. Let op de maatvoering van de beuken en op de indeling van het bouwwerk en merk op, dat  de lichtval in  deze kerk door de plaatsing van de vensters hoog in de middenbeuk en boven de apsis ronduit intrigerend is te noemen. De kapitelen van de pilaren zijn fraai, in een aan de Etrusken ontleende stijl  gebeeldhouwd en als U de kerk binnenkomt kan  het mooie, in graniet uitgehouwen wijwatervat U niet ontgaan.   

Montefiascone  is een open invitatie om even lekker te flaneren in de gezellige winkelstraatjes en om een terrasje te pikken op het centrale plein.

 

In het informatiepakket, dat U bij vertrek ontvangt, zijn de trips voor trips verder uitgewerkt, onder meer met routebeschrijvingen. 

 

naar boven rondrit  2contact
 
index
 
algemeen:

in het kort
faq/ vragen
prijs/contact
sitemap
gastenboek

uitwerking:

de woning
het dorp
het meer
de omgeving

fotoboek:

huis en dorp
uitzicht

italiŽgevoel
het meer
landschap
C/cultuur 1
klassiek Rome

tips voor trips:

in giro
warmwaterbaden
rondrit meer
Bolsena
CivitŠ
Rome
Romeinse rijk
Etrusken

© casa il gattopardo / altatuscia.nl
 voor het laatst gewijzigd op: 09-04-2019