vakantiehuis casa il gattopardo

                   
in het kort de woning het dorp het meer de omgeving tips voor trips fotoboek faq/ vragen prijzen/contact gastenboek
                   
 
 
 


het meer  van Bolsena

Het meer van Bolsena is een van de grootste meren in ItaliŽ. Overal langs het meer zijn  leuke stadjes en dorpjes, strandjes, strandtenten, speeltuinen  en andere recreatie mogelijkheden. U kunt er snorkelen, surfen, zeilen, boten huren, en uiteraard ook gewoon baantjes trekken. Er zijn surf -en zeilscholen, haventjes, aanmeerplaatsen, er zijn pizzeria's,  campings, discotheken, dancings, hotels en diverse restaurants met een goede keuken en  schappelijke prijzen
Het meer is de krater van een uitgewerkte vulkaan. Het is het grootste vulkanische meer in Europa.  Het water is helder en zuiver. Dat komt voor een deel , omdat het water aangevuld wordt  uit bronnen, die ontspringen  diep in  de oude, vulkanische bodem, maar vooral, omdat nergens aan of vlakbij het meer  vervuilende industrie zit.  De overheid is er veel aan gelegen om dat ook  zo te houden. Het water van het meer is namelijk een van de buffervoorraden voor de watervoorziening van Rome.


 

   

Vanaf ons huis is het sempre dritto, steeds de weg volgen en U komt vanzelf bij de openbare stranden (zand/gras; lig/speelweiden). Het meer  is zoín drie/ vier kilometer ver.   Er is voldoende parkeergelegenheid. De meeste stranden zijn echte familiestranden. Voor de kleintjes zijn er op veel plekken aan het meer speeltuintjes en speelweiden. Kinderen kunnen  veilig badderen en spelen. In het seizoen is het vooral op zondag en in de vakantietijd gezellig druk, maar nooit te druk. 

En ook al noemen de inwoners van San Lorenzo   met een typisch Italiaans  gevoel voor overstatement hun favoriete strandje"Miami Beach", zo trendy als in Miami is het hier niet helemaal. Ondergaan in de massa  ook dat zal niet zo gauw gebeuren. Maar de sfeer is prima.   Opgewekt, uitgelaten, plagerig, flirterig, dat zijn de omgangsvormen.  Veel klapzoenen over en weer, veel kamerbreed gelach en "ciao bella" hoort U om de haverklap. Kortom.  "Carpe diem, pluk de dag " is het motto.


 In het voor -en naseizoen hebt U de  strandjes en de zon praktisch voor Uzelf. Ideaal voor iedereen, die niet seizoensgebonden is. Handdoek uitrollen, stoeltje uitklappen, boekje bij de hand, heerlijk toch.
U kunt van half mei tot half oktober zonder zorgen zwemmen. En wedden dat U vroeg of laat,  haast vanzelf  getrokken wordt naar een van de terrasjes langs het water.  Wanneer U daar eenmaal zit,  zult U  merken, dat  Uw voeten of  hoofd langzaam mee gaan wiegen  op het ritme van het kalm tegen de oever kabbelende water. In  een bestendig,  traag ritme wordt  elke  notie van tijd weggetikt tot U  rustig en volledig ontspannen wegzinkt in een heerlijk "dolce far'niente".
Kortom, rondom het meer kunt u zich prima vermaken. Om een eerste indruk te krijgen van wat er zoal mogelijk, is een rondrit langs de stadjes en dorpjes een aanrader. Meer informatie vindt U via de buttons hieronder.

 

 
naar bovenrondrit 1rondrit 2contact
 
index
 
algemeen:

in het kort
faq/ vragen
prijs/contact
sitemap
gastenboek

uitwerking:

de woning
het dorp
het meer
de omgeving

fotoboek:

huis en dorp
uitzicht

italiŽgevoel
het meer
landschap
C/cultuur 1
klassiek Rome

tips voor trips:

in giro
warmwaterbaden
rondrit meer
Bolsena
CivitŠ
Rome
Romeinse rijk
Etrusken

© casa il gattopardo / altatuscia.nl
 voor het laatst gewijzigd op: 24-02-2020