vakantiehuis casa il gattopardo

                   
in het kort de woning het dorp het meer de omgeving tips voor trips fotoboek faq/ vragen prijzen/contact sitemap
                   
 
gastenboek


In onze woning ligt een gastenboek, waarin velen van onze gasten op de meest uiteen lopende manieren verslag doen van hun vakantie. Er staat van alles in:  gedichten,  tekeningen, verslagen van dagtochten, tips over restaurants  en  verhalen over de poezen, die komen buurten.

Voor ons en hopelijk ook voor U vakantielectuur met een glimlachje.
Hierbij een selectie. Uit privacyoverwegingen vermelden we alleen de voornamen van de gasten.

 

Seija en Ronald, juli 2015

Na een fantastische vakantie zijn we jammer genoeg weer thuis.Wat hebben jullie een heerlijk huis en zeer compleet. We hebben veel gezien maar nog lang niet alles. Dit was ook wel een beetje te wijten aan de hoge temperatuur. We hebben ontzettend veel bij het meer gezeten. n. Elke dag zaten wij bij  bar centrale op het plein. We zijn zeer gastvrij ontvangen en zijn zelfs een keer uitgenodigd voor een BBQ op het plein. Wat een geweldige ervaring om met de locale bewoners contact te maken. Helaas spreken we de taal niet maar met engels en handen en voetenwerk kom je een heel eind. We zijn zeker van plan om weer te gaan en wellicht zal een cursus italiaans ons wat vergemakkelijken.Uiteraard zal ik op jullie website een reactie zetten! Bedankt voor jullie gastvrije verblijf en wellicht tot volgend jaar!

Franky & Anja

augustus 2015: Onze eerste indruk, als we toekwamen bij jullie appartement, was wauw wat een mooi uitzicht. Het appartement zelf was van alle gemakken voorzien. Een echte aanrader dus en dat gaan we zekers doen bij vrienden. De  poesjes waren super lief en we hebben ze dan ook goed verwend. Wat we ook leuk vonden , was dat het appartement centraal ligt voor vele bezoeken, naar mooie steden.

Fam. Zevenaar

augustus 2015,  We hebben  een heerlijke vakantie gehad. We waren erg onder de indruk van het mooie uitzicht over het meer. Vanuit het huis in Valentano waar wij eerder waren geweest konden wij het meer niet zo goed zien. We hebben ook prachtig weer gehad.  Het waaide wat  en dat was prettig. We hebben heel veel dingen gedaan en we hebben  Siena, Pienza, Rome en Orvieto bezocht.  - te veel om op te noemen. En natuurlijk heel veel zwemmen met de jongens. Ook was het leuk om de gnocchi feestelijkheden in San Lorenzo mee te maken.

Ellen, Hans en Lotte.

Wij hebben het in Uw appartement zeer naar onze zin gehad. De uitrusting was compleet, de slaapkamers heerlijk koel , muziek en informatie waren in overvloed aanwezig. Het terras biedt een fantastisch uitzicht over het meer. De locatie is een voortreffelijke uitvalsbasis voor uitstapjes in de wijde omgeving. We zijn nog lang niet uitgekeken. Voor herhaling vatbaar.

Marianne en Henk

We hebben heel veel gehad aan het informatiepakket. Ik heb het voor vertrek  regelmatig doorgelezen. Voorpret en toen we er eenmaal waren voelden een heleboel dingen vertrouwd aan. De tips voor trips zijn goed uitgewerkt. En er staan  heel veel nuttige adressen van winkels en restaurants in.

Rian, Petra

We verwonderen ons over de compleetheid van alles. Het is  alsof je thuis bent.

 Natasa, Martijn,

Wat was het fijn om hier in jullie leuke huis met het schitterende uitzicht te zijn. We hebben ervan genoten.

 

Fons en Aloisia

Alles is er, genoten van het ontbijt op het terras, schitterend uitzicht, prima prijs-kwaliteitverhouding.  We komen zeker terug.

Wies en Frits.

Wat een prachtige omgeving, dit deel van ItaliŽ. Een mooi huis; echt om jaloers op te worden. Het uitzicht over het meer gezien vanuit "ons huis" is echt heel bijzonder. Bij zonneschijn het helderblauwe meer, omzoomd door de vele schakeringen voorjaarsgroen. Maar bij rustig weer wordt ook het gehoor verwend: een diepe stilte, slechts voorzichtig verbroken door het geblaat van een kleine kudde schapen en in de verte de roep van de koekoek en van een schorre haan.

We maakten een treinreis naar Florence. Behalve het bezoek aan een prachtige stad, barstensvol cultuur, blijft als herinnering ook hier het liefelijke en afwisselende landschap. Een prachtige autotocht is die naar Siena, waarbij je met volle teugen kunt genieten van het beroemde Toscaanse landschap.

Wim en  Kris en kids

Het appartement: mooi en comfortabel. We hebben meestal gebruik gemaakt van het terras 's avonds. Vooral de eerste week gezellig met kaarslicht zitten genieten van het zicht op het meer, gezelschapsspellen spelen met de kinderen, het lokale bier en de lekkere wijn.
De omgeving: heel mooie en karakteristiek! Vooral de middeleeuwse kernen die hoog boven alles  uittorenen.
Het meer: ziet er telkens weer anders uit: boeiend, mysterieus.  De kinderen genoten er vooral van de waterpret. Pedalo gehuurd en de jongens waren erg enthousiast met hun bomduik in het diepe. Morgen vertrekken we weer naar BelgiŽ. Home sweet home. In elk geval een heerlijke vakantie gehad, enkele ervaringen rijker, mooie herinneringen en vast een pak leuke foto 's.

Toine en Eugenie

Zoals zo vaak in de voorjaarsvakantie is de tijd te kort om al het fraais uit een streek te bezichtigen. Dit ondanks de zeer gunstige ligging van het appartement op korte afstand van veel bezienswaardigheden. Al met al 7 dagen met veel  zon, prachtige vergezichten, pittoreske plaatjes en goed eten. Leuk om hier Schimmenrijk van Rosita Steenbeek te herlezen. 

  Meindert en Pieti

De week was prachtig maar te kort. Ze begon met noodweer en eindigde met zonneschijn. Luieren, eten, genieten. In de huisbibliotheek lag Rilke's Florentijns dagboek: een aangename verrassing. En natuurlijk een dag Rome. Meindert schreef:

beetje kerk
staat in steigers
beetje gebouw
heeft een kruis
maar niet de St. Pieter
zij staat als een huis.>
wie ingaat vergaapt zich
 weet zich verloren
knielt voor Johannes
die rust als Sneeuwwitje
in zijn doodskist van glas
zijn gouden muiltjes nog aan.>
een wachter vernedert
de vrome mag doorgaan
bidden en biechten
de heiden moet verder
maar de geest van Johannes
vangt hŤm op in de ruimte.

 Juun en Ineke

Met deze Etruskische grond onder voeten aan de via Cassia, een blik op het meer en glas wijn in de hand....een feest. we komen terug. Er is nog zo veel te ontdekken. Met dank aan de eigenaren; het huis is zo ingericht dat je je er onmiddellijk thuis voelt. Tanti saluti.

Joke, Gerrit en kids.

Om een lang verhaal kort te maken; een week hier in San Lorenzo is een perfecte manier om de Hollandse herfstvakantie door te brengen. Elke dag was het zo'n 18 - 20 graden; wat wil je nog meer in de tweede helft van oktober.

Gerard en Yvonne

Aangaande het appartement kunnen we niet anders zeggen dan dat hier in alles voorzien is wat thuis ook voorradig is. Alleen hebben we niet het schitterende uitzicht.

Staf en Ingrid en Maarten

Met genoegen laten ook wij onze stemmen meeklinken in de lofzang van wie ons is voorafgegaan.
Staf had buiten zijn eigen ogen nog een verrekijker meegebracht. Tot zijn vreugde ontmoette hij zo voor het eerst van zijn leven een hop en een wielewaal in levenden lijve. Ook kwam er een Vlaamse gaai neerstrijken aan de overkant van de weg.
Ristorante Paese Vecchio is meer dan de moeite waard. Luigi is een perfecte gastheer.

Eddie, Brigitte,  Melvin en Denise.

Joepie, vakantie. Voor ons is het de tweede keer dat we in dit appartement zijn. Wat is het meer mooi; een paradijs! Er heerst een heerlijke rust en de natuur is erg mooi. De twee eilanden  bekeken, waterskiŽn. knieborden, vissen. De hele vakantie is het weer fantastisch geweest. We kunnen onze vakantie afsluiten. We hebben heerlijk genoten.

Elsko en Froukje:

Super genoten.

Jan en Barbara:

Fijne vakantie gehad. Voor ons was ItaliŽ voor de eerste keer. Het is ons goed bevallen en we komen nog een keer. De pizza 's in het dorp zijn vurrukkeluk.  Poesjes ok. Sabrina zorgt goed voor ze. Nog nooit eerder zo'n goed uitgewerkt informatiepakket gezien.

Henk en Jo:

Voor ons was het de tweede keer in dit huis. Zalige rust en ook nu weer genoten van het schitterende uitzicht .

contactformuliernaar bovennaar altatuscia.nl
 
 
index
algemeen:

in het kort
faq/ vragen
prijs/contact
sitemap
gastenboek

uitwerking:

de woning
het dorp
het meer
de omgeving

fotoboek:

huis en dorp
uitzicht

italiŽgevoel
het meer
landschap
C/cultuur 1
klassiek Rome

tips voor trips:

in giro
warmwaterbaden
rondrit meer
Bolsena
CivitŠ
Rome
Romeinse rijk
Etrusken

© casa il gattopardo / altatuscia.nl
 voor het laatst gewijzigd op: 13-04-2019