vakantiehuis casa il gattopardo

                   
in het kort de woning het dorp het meer de omgeving tips voor trips fotoboek faq/ vragen prijzen/contact gastenboek
                   
 
 


De woning


L
andelijke ligging  en toch  het dorp, de  winkels en de restaurants vlakbij

Casa il Gattopardo ligt  in het hart van Italië, halverwege Rome en Siena.   Ons dorp, San Lorenzo Nuovo  ligt aan de noordkant van het meer van Bolsena, bovenop een heuvel, ongeveer 500 meter boven de zeespiegel.  Ons huis ligt net buiten de dorpskern en  iets onder de top van de heuvel.  Het dorp ligt  op loopafstand. In vijf tot tien minuten bent U bij de winkels en restaurants.

Het huis ligt in een  rustige omgeving.  De straat, waaraan we wonen, is een secundaire weg richting het meer. Er staan weinig woningen. De meesten liggen ver weg, verspreid in het groene gebied.  Ons gebouw ligt niet pal aan de straat, maar U bereikt het via een eigen inrit, die uitkomt op  een privé parkeerterrein, bestemd voor de bewoners. Wij hebben een eigen parkeervak.  

 

Comfortabele indeling

Het appartement zelf is gezellig en comfortabel. De indeling is als volgt: woonkamer, keuken, twee slaapkamers, badkamer.  Naast het huis is een wasmachinehok en een tuin
Het huis is prima geschikt voor vier personen en eventueel en in overleg met ons voor vijf. 

De inrichting is een mix van Italiaanse en Nederlandse elementen. Op de grootste slaapkamer staat een in klassiek Italiaanse stijl  uitgevoerd slaapkamerameublement (tweepersoonsbed)  en  op de tweede kamer staat een stapelbed (in principe voor 2 personen, maar in overleg met ons ook door drie kinderen te gebruiken).

De inventaris is zeer compleet. Naast de gebruikelijke potten, pannen, borden, schalen en glazen vindt U onder meer: een  inbouwoven met afzuigkap, een ingebouwde koel-diepvries-combinatie, stofzuiger, een wasmachine ,tv (met satellietontvanger), radio/cd-speler/cassetterecordercombinatie;  een bescheiden bibliotheek  (literatuur, thrillers, toeristische informatie), voor de koude dagen is er centrale verwarming en voor de extra warme dagen is in de huiskamer een plafondventilator aangebracht en er staat bovendien een losse ventilator.  Omdat ons huis op 465 m. hoogte ligt en door de schaduw van de bomen in de tuin, is het binnen doorgaans koel.
       

Privacy

Het appartement  maakt deel  uit van een  slechts acht woningen omvattend  gebouw.  Er zijn twee etages met elk vier woningen. Op een na zijn alle woningen in gebruik als tweede huis. De huizen zijn twee aan twee, verticaal geschakeld en oplopend gebouwd. Verticaal geschakeld wil zeggen, dat vanaf onder, vanaf het parkeerterrein gezien, elke volgende schakel van twee boven/onder elkaar gelegen woningen  weer net iets hoger ligt dan zijn voorganger.  De oprit, de  parkeerplaats en het paadje achterom zijn geasfalteerd, de galerij/looppad naar de benedenetage  is betegeld. Het parkeerterrein ligt aan de kopse kant van het gebouw, maar niet aan de kant van ons huis. Wij wonen aan de andere kant,  op de benedenetage.    Ons huis  is het laatste huis in de rij en het ligt het hoogste . Er komen  geen passanten voorlangs. Naast ons huis is een kleine privé tuin met een  terras, waar gebarbecued kan worden.  U kunt daar eventueel het ligbed neerzetten. Op het grote terras aan de voorkant  staat  een tuintafel met (lig)stoelen. Beide terrassen zijn privé en ze  bieden privacy.  Het grote terras is praktisch helemaal overdekt en met twee zonneschermen kan op elk moment een schaduwzone worden gecreëerd.

 

 
halverwege Rome en Siena  
In column 1 leest U meer over het uitzicht en over het groene gebied voor ons huis
naar  boven
 naar column 1contact
 
 
 
index
 

© casa il gattopardo / altatuscia.nl
 voor het laatst gewijzigd op: 17-11-2020

algemeen:

in het kort
faq/ vragen
prijs/contact
sitemap
gastenboek

uitwerking:

de woning
het dorp
het meer
de omgeving

fotoboek:

huis en dorp
uitzicht

italiëgevoel
het meer
landschap
C/cultuur 1
klassiek Rome

tips voor trips:

in giro
warmwaterbaden
rondrit meer
Bolsena
Civitá
Rome
Romeinse rijk
Etrusken