vakantiehuis casa il gattopardo

                   
in het kort de woning het dorp het meer de omgeving tips voor trips fotoboek faq/ vragen prijzen/contact gastenboek
                   
 
                 
submenu tips voor trips in giro rondrit meer Bolsena Civitá Rome Romeinse rijk Etrusken thermen

 

tips voor trips, 
Rome, hart van italië

 
         
Rome,  bovenste rij vanaf linksboven en met de klok mee:   alle wegen leiden naar Rome,  Maxxi museum, Vaticaans Museum,    Colosseum, Trastevere, 
De rechterkolom van boven naar beneden:  Ara Coeli,  op de Segway,  Piazza Madonna,   uitzicht vanaf de Palatijn op de Gianicoloheuvel en het Vaticaan, uitzicht vanaf de Gianicolo, Porta del Populo en Piazza del Populo  
 
 

Midden Italië is het toeristische hart van het land. Schitterende en afwisselende landschappen, cultuursteden.  Viterbo, Florence, Perugia, Arezzo, Siena en Orvieto zijn de nog altijd springlevende getuigen van een groot en groots verleden. En Rome niet te vergeten.  Rome met al zijn bezienswaardigheden is  een aanrader. Vanuit ons huis is Rome goed te doen.  U kunt er met de auto heen. Tenminste- als  U het drukke Romeinse verkeer ziet als een uitdaging. De trein is een goed alternatief. U  stapt dan midden in de stad uit en op Roma Termini pakt U de bus of de metro.

 

Het centro storico van Rome is groot, maar de meeste bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar en vaak zijn ze vanaf het station met de metro of de bus te bereiken.

 

Colosseum,  Forum,  Pantheon, Circus Maximus, de Termen van Caracalla en van Diocletianus, het Pantheon, de Piazza Navona, de Spaanse Trappen, Piazza della Rotonda en Piazza Navona zijn bekende trekpleisters voor de  toeristen. Het centro storico lijkt een  groot  openluchtmuseum, maar er is natuurlijk meer te beleven.  De sfeervolle straatjes en  pleintjes bieden  voor ieder wat wils.

 

Minder bekend  en wellicht daarom wat intiemer zijn  de Piazza Santa Maria in Trastevere en de  Piazza Madonna (vlakbij het Forum en het Colosseum). Het zijn  typisch Italiaanse stadspleinen  omzoomd met barretjes, terrasjes en in het midden de on0ntbeerlijke fontein. Voor Romeinen én stranieri/buitenlanders geliefde plekken om  even op adem te komen, contacten te leggen, kortom om   te verbroederen  en te chillen, als het ware.
Houdt U van winkelen?  Haute couture vindt U in  de Via dei Condotti , warenhuizen in de  Via del Corso en  de Via Nazionale,  in heel het centrum vindt U  te kust en te keur winkels, gelateria's, bars en restaurants .
Houdt u  van eigentijds en  van hip en trendy,ga dan eens naar  de wijken Trastevere of Testaccio. In Trastevere vindt U de Gianicoloheuvel, bekend van de openingsbeelden van La Grande Bellezza, dé film van 2013 en Oscarwinnaar in 2014.

 

Kunst is er volop te zien, al dan niet in een van de musea. Houdt U van  modern?  Sla dan het recent geopende  museum voor moderne kunsten, niet over. U vindt het door de architecte  Zaha Hadid  gebouwde MAXXI in de wijk Flaminia, niet zo ver van  het Olympisch stadion. 

 

Een ander hoogstandje van moderne architectuur is het door Fuksas ontworpen  congrescentrum La nuvola (de wolk). De openingsdatum  is een paar keer verschoven. Ten lange leste is het in 2016 opengegaan. U vindt het in Eur. Het is  een licht en luchtig gebouw  met een grote mate van transparantie en bijzondere stijlkenmerken geďnspireerd door... jawel, het thema wolk. 

 
   
   
   
   
   


de tweede rij van onderen van rechts naar links: boog van Constantijn,  forum Romanum , forum Augusti, Piazza Bocca della Verita (tempel van Hercules invictus), Colosseum;
linker kolom van beneden naar boven: 
Via Veneto, Via dei Condotti, Ara pacis augustae,  drukte bij de Spaanse trappen,  EUR  (Pal. del Lavoro) , de bekende koetsen bij het  Forum Romanum /Colosseum.

         
Rome  onderste rij van rechts naar links : de wijk Urbana, Spaanse trappen,  Museo Nazionale Romano (Augustus),  S Maria della Vittoria (Bernini), Piazza Colonna ( zuil van Marcus Aurelius); 

Onder de tab "Romeinse rijk" vindt U meer informatie over de glorietijd van Rome.

In het informatiepakket vindt U onder andere enkele wandelroutes en een lijst met een tiental clusters van dicht bij elkaar liggende bezienswaardigheden.


naar bovenomgeving 1column 3contact
 
index
 
algemeen:

in het kort
faq/ vragen
prijs/contact
sitemap
gastenboek

uitwerking:

de woning
het dorp
het meer
de omgeving

fotoboek:

huis en dorp
uitzicht

italiëgevoel
het meer
landschap
C/cultuur 1
klassiek Rome

tips voor trips:

in giro
warmwaterbaden
rondrit meer
Bolsena
Civitá
Rome
Romeinse rijk
Etrusken

© casa il gattopardo / altatuscia.nl
 voor het laatst gewijzigd op: 14-04-2019