vakantiehuis casa il gattopardo

                   
in het kort de woning het dorp het meer de omgeving tips voor trips fotoboek faq/ vragen prijzen/contact gastenboek
                   
 
 
       


De  omgeving,pagina 1
Midden ItaliŽ: natuur en cultuur

San Lorenzo Nuovo is een goede plek voor dagrecreatie.  Dankzij de goede infrastructuur is het  ook een uitstekende uitvalsbasis voor uitstapjes tot in de wijde omgeving. In San Lorenzo Nuovo kruisen twee belangrijke bovenregionale wegen elkaar. De Via Cassia (SS 2) verbindt noord en zuid ( Firenze,  Siena en Rome).  De SS74 verbindt oost en west (Perugia, Orvieto en de Middellandse Zee). Op deze pagina en de vervolgpagina's   krijgt U een   eerste indruk van de omgeving. Onder de tab "tips voor trips " vindt U   enkele concrete suggesties voor uitstapjes.  U leest er meer over de stadjes en steden in de omgeving ( o.m. Rome, Siena, Bolsena, Pienza, Orvieto, Pitigliano).

Kunst en geschiedenis, daar denken de meeste mensen het eerste aan bij Midden-ItaliŽ.  Ook het landschap is  de moeite meer dan waard. Het geldt als een van de mooiste van de wereld. In welke richting Uw dagtrip U ook voert,  overal rijdt U in een schitterend decor om uiteindelijk terecht te komen in  fraaie,  knusse,  monumentale  stadjes en steden. Industrie zult U niet veel tegenkomen op Uw pad en wat er is, is vaak aan de land -en bosbouw gerelateerd.   U ademt heldere en frisse lucht in en er is nauwelijks sprake  van geluidsoverlast.

Het landschap is heel gevariŽerd. Heuvels, bergen, meren, bossen, de zee, thermale bronnen, mimosa, brem, zonnebloemen, purper en vermiljoen bloeiende klaver, korenvelden, wijngaarden, olijfbomen, klaprozen.  U vindt het allemaal te in een straal van 50 km. rondom ons huis.

In  Toscane  vindt U een bekoorlijk, zacht glooiend heuvellandschap, van oudsher de graanschuur van ItaliŽ. Pienza, Montepulciano, Siena komen op Uw weg. Gaat U van  San Lorenzo Nuovo naar het westen, dan komt U door het hartje van het oude Etruskenland. Via de  Cittŗ del Tufo (steden gebouwd van tufsteen; Pitigliano, Sovana, Sorano), Tuscania en Tarquinia komt U uiteindelijk uit bij de Tyrrheense zee. Deze zee is niet ver weg; hemelsbreed ongeveer 50 km.

 Rijdt U vanaf ons huis naar het oosten, dan komt U -in de zomer- eerst langs uitgestrekte velden met zonnebloemen en na twintig minuten wordt U  verrast met een onvergetelijk uitzicht op Orvieto en  de met wijngaarden begroeide, zacht glooiende  vallei er voor.   Elke keer weer opnieuw maakt het diepe indruk,  als  na een haarspeldbocht ineens het stadje  uit het landschap   oprijst. Sierlijk gekartelde  lijnen vormen samen met   de tufstenen rots, waarop het stadje gebouwd is, een onvergetelijk vergezicht op de goudgele palazzi, de stoere stadstorens  en de boven  alles uit rijzende  machtige gevel van de dom.  In de namiddag, als het zonlicht in  die voor deze streek zo  typerende   en door schilders zo geprezen warme, goudgele kleurschakering op het mozaÔek in de top van de gevel valt,  is het letterlijk alles goud wat er blinkt.  Orvieto is  een bezoek meer dan waard vanwege de mooie, oude gebouwen, de chique winkels en de sfeervolle restaurants.

 

 

Orvieto, duomo met details van de voorgevel


 


 

Rome is vanuit ons huis goed bereikbaar. Met de auto kŠn, maar gemakkelijker is het om met de trein te gaan. U vertrekt uit Orvieto en stapt midden in het historisch centrum uit. Meer over Rome vindt U  onder de tab "tips voor trips".  Column 3 gaat over het culturele erfgoed, waar centraal ItaliŽ zo rijk aan is. 


ROME


 
naar  bovennaar column 3 Romecontact
 
index
 
algemeen:

in het kort
faq/ vragen
prijs/contact
sitemap
gastenboek

uitwerking:

de woning
het dorp
het meer
de omgeving

fotoboek:

huis en dorp
uitzicht

italiŽgevoel
het meer
landschap
C/cultuur 1
klassiek Rome

tips voor trips:

in giro
warmwaterbaden
rondrit meer
Bolsena
CivitŠ
Rome
Romeinse rijk
Etrusken

© casa il gattopardo / altatuscia.nl
 voor het laatst gewijzigd op: 14-04-2019